Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Digital kurs: Introduktion till AWP-FK, specifik tillämpning av Assessment of Work Performance (AWP)

27 november @ 08:00 - 16:30

8000kr

Kursen vänder sig till dig som vill och har ett behov av att använda strukturerade uppgifter vid bedömning av arbetsförmåga/aktivitetsförmåga och är möjlig att gå för alla yrkeskategorier. AWP-FK ingår idag som arbetsterapeutisk metod i Försäkringskassans nationella bedömningsverktyg inom Aktivitetsförmågeutredningen (AFU). Det finns många andra sammanhang där en bedömning av klienters arbetsförmåga/aktivitetsförmåga i strukturerade arbetsuppgifter kan bidra till ökad kvalitet i bedömningen. För att gå kursen krävs inte praktisk erfarenhet av AWP-FK eller att ha gått kurs i grundinstrumentet AWP. Däremot krävs att du har kunskap om variablerna (vilka är samma som i AWP) och/eller har prövat att använda grundinstrumentet AWP. Du som anmäler dig kommer att förses med material före kursdagen för att möjliggöra inläsning av de variabler som bedöms.

Observera att detta inte är en digital variant av tredagarskursen ”Bedömning av arbetsförmåga” utan en separat fördjupningskurs inom applikationen AWP-FK.

Syftet med kursen är att ge utbildning i innehåll och användning av AWP-FK och de strukturerade arbetsuppgifter som ingår i applikationen. Under kursen kommer du att få ökad kunskap om de ingående arbetsuppgifterna, exempel på hur bedömningsmiljön kan utformas samt möjlighet att träna dina färdigheter i att genomföra observation av klienter som utför  arbetsuppgifterna och bedömning av deras färdigheter.

Program

  • Genomgång av AWP-FK och dess användningsområde med teoretisk förankring
  • Tillämpning av AWP-FK genom observation av inspelade arbetsuppgifter, bedömning och diskussion.
  • Forskning som bedrivs kring bedömningsinstrumentet.

Tid och plats

27:e november 2024

Observera att kursen genomförs digitalt via Zoom.

Heldag kl 8.00-16.30

Kursavgift

8000  kr exkl moms

Anmälan förfaktureras när vi har tillräckligt många anmälda.

I kursavgiften ingår

Kursmaterial, senaste versionerna av bedömningsinstrumentet AWP och applikationen AWP-FK, 2-års användarlicenser med fri tillgång till uppdateringar av instrumentet.

Antal deltagare

Max 30 st. Kursen genomförs om minst 15 personer anmäler sig.

Kursledare

Kursledare är Elin Karlsson och Christin Wennersten, men kursinnehållet har tagits fram i samverkan med Jan Sandqvist.

Christin Wennersten – leg. Arbetsterapeut, specialist i arbetslivsinriktad rehabilitering. Christin är arbetsterapeut med magisterexamen som har arbetat inom vuxenpsykiatrin, smärtrehabilitering och sedan ett antal år tillbaka med försäkringsmedicinska utredningar. Har även undervisat på arbetsterapeutprogrammet på Linköpings universitet under några år. Arbetar med vidareutveckling av AWP-FK, det arbetsterapeutiska bedömningsinstrumentet som används vid bl.a. försäkringsmedicinska utredningar.

Elin Karlsson – leg. Arbetsterapeut, doktorand i försäkringsmedicin vid enheten för folkhälsovetenskap, Linköpings universitet. Elin är har en masterexamen i arbetsterapi och har arbetat med såväl undervisning vid medicinska fakulteten på Linköpings universitet som inom vuxenpsykiatri. Arbetar även med vidareutveckling av AWP-FK.

Jan Sandqvist som utvecklat bedömningsinstrumenten AWP och AWC arbetar som universitetslektor i arbetsterapi vid Institutionen för Samhälls- och välfärdsstudier (ISV) vid Linköpings universitet.

Anmälan och praktiska frågor

Kursen administreras av Spetsa som ett affärsområde inom Unitalent AB och som ägs av Linköpings universitets holdingbolag. Vid frågor kring anmälan och praktiska spörsmål, kontakta adm@spetsa.se

Observera att detta inte är en digital variant av tredagarskursen ”Bedömning av arbetsförmåga” utan en separat fördjupningskurs inom applikationen AWP-FK.

 

Detaljer

Datum:
27 november
Tid:
08:00 - 16:30
Kostnad:
8000kr
Evenemang Kategori:

Plats

Distans via Zoom
Sverige

Arrangör

Unitalent Spetsa
Telefon
013 28 89 13
E-post
adm@spetsa.se
Visa Arrangör-webbplats

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Introduktion till AWP-FK
8000 kr
30 available

Missa inte kommande kurser!

Nu kan du anmäla dig till vår kursintressentlista för att se till att du inte missar kommande kurser! Klicka på knappen nedan för att anmäla dig.

Kursintressentlista